Căderea părului, o problemă frecventă

Nu de puţine ori te-ai confruntat cu neplăcuta cădere excesivă a părului, cu aspectul tern şi lipsit de vigoare al podoabei tale capilare. Oricine îşi doreşte să aibă un păr sănătos şi strălucitor, însă trebuie să ştii că această problemă poate avea o multitudine de cauze, atât interne, cât şi externe. În mod normal, vei pierde în jur de 50-100 de fire de păr pe zi. Este un proces normal, o regenerare pe care şi-o programează organismul. Firele picate, sunt înlocuite de altele, deoarece firul de păr are un ciclu de evoluţie.

Cauzele pierderii excesive a părului

Există un context mai sever, în care te poţi confrunta cu pierderea masivă a părului, din cauza moştenirii genetice, denumită ştiinţific alopecie androgenetică. Cu ajutorul testelor specifice, poţi stabili exact dacă aceasta este cauza căderii părului.

Însă, sunt şi contexte aparte, care îţi pot influenţa podoaba capilară. Vei pierde mai mult păr după perioada de sarcină şi după naştere, în urma intervenţiilor chirurgicale, ca rezultat secundar al anumitor tratamente medicamentoase, după pierderi semnificative în greutate. De asemenea, sunt afecţiuni care vor atrage după ele şi căderea părului, cum ar fi bolile tiroidiene, anemia, sindromul ovarelor polichistice, dar şi problemele dermatologice la nivelul scalpului.

Sănătatea firului tău de păr va fi influenţată şi extern, de poluare, soare excesiv, ger puternic sau produse cosmetice neadecvate.

Trebuie să ştii că o cădere excesivă a părului trage un semnal de alarmă, care te poate ghida către un medic dermatolog şi spre efectuarea anumitor teste.

Uleiul de cocos, un tratament benefic pentru păr

Nuca de cocos reprezintă un dar foarte preţios pe care ni-l oferă natura. Oricine are în cămară un mic recipient asemeni celor din gama ambalaje biodegradabile, cu fulgi de nucă de cocos, gata de presărat pe un desert. Apa de cocos, reprezintă una dintre cele mai bogate surse de electroliţi, iar uleiul de cocos este un uriaş depozit de acizi graşi esenţiali, alături de antioxidanţi, vitaminele E, K şi  fier.

Uleiul se extrage din nuci de cocos mature, iar întrebuinţările acestuia sunt extrem de variate, aducând o serie de beneficii organismului uman.

Pentru a-ţi trata părul, trebuie să procuri ulei de cocos presat la rece şi să ai în vedere faptul că tratamentul este de durată, pentru ca şi beneficiile să fie pe termen lung. Uleiul de cocos va stimula circulaţia sangvină la nivelul scalpului, ceea ce va avea efecte benefice asupra rădăcinii,  dar  va acţiona şi  asupra calităţii firului de păr, hidratându-l, raparându-l şi conferindu-i strălucire. Tratamentul cu ulei de cocos este acelaşi, indiferent de problema capilară pe care o întâmpini. Vei încălzi puţin uleiul. Nu vei încălzi toată sticluţa, ci doar atât cât ai nevoie. Pui puţin ulei într-un recipient din variantele  ambalaje biodegradabile şi îl încălzeşti pe baie de aburi. Îţi vei masa scalpul, după care vei avea grijă să aplici pe toată lungimea firului de păr. Îţi acoperi capul cu un turban din prosop.  Poţi lăsa să acţioneze câteva ore sau chiar toată noaptea. Te vei spăla cu un şampon potrivit nevoilor părului tău. Vei aplica acest tratament, o dată pe săptămână. În cazurile mai severe poţi aplica şi de două ori pe săptămână.

Trebuie să ştii că uleiul de cocos nu trebuie aplicat în exces, deoarece părul va avea tendinţa de îngrăşare.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*