Creme de față sau uleiuri faciale – care sunt cele mai potrivite?

În orice magazine cu produse de îngrijire a pielii am intra, vom constata că foarte multe creme faciale sunt comercializate de parcă ar conține secretul tinereții veșnice. Unele creme pretind că reduc ridurile și restaurează aspectul tineresc și multe dintre ele chiar fac ceea ce spun.

Pe de altă parte, mai ales în ultimii ani, uleiurile naturale ajung să concureze cu beneficiile cremelor. Am putea spune că uleiurile faciale sunt destinate acelora dintre noi care preferăm să utilizăm cele mai pure produse faciale și nu dorim să ne încărcăm pielea cu ingrediente inutile.

Totuși, haideți să vedem în rândurile următoare ce funcții îndeplinește o cremă de față și cum acționează un ulei.

Care este scopul cremei faciale?

Crema facială are rolul de a hidrata pielea și de a-i furniza substanțe care ajută la menținerea hidratării. Aceste creme pot oferi, de asemenea, elemente nutritive și alte ingrediente pentru a ajuta la îmbunătățirea elasticității pielii și a creșterii fermității.

Cum este formulată o cremă facială?

Baza unei creme necesită trei ingrediente: uleiuri, apă și un emulgator pentru a ține împreună uleiul și apa ca o cremă. Fără emulgatori, uleiul și apa ar sta în recipient ca două ingrediente separate. Cu toate acestea, atunci când vă uitați la ingredientele unei anumite creme de față, veți avea de citit o listă întreagă de ingrediente.

Unele dintre ingredientele de pe etichetă sunt substanțele nutritive menționate mai sus, care ajută la hidratare, la creșterea fermității sau îndeplinesc alte funcții. Cu toate acestea, multe dintre ingredientele din aceste creme sunt conservanți și stabilizatori. După cum bine știți, uleiul și apa nu se combină, iar atunci când se amestecă, creează un mediu proprice pentru râncezeală și mucegai. Pentru a preveni această consecință, cremele de față trebuie să aibă conservanți. Problema este că unii dintre acești conservanți și stabilizatori nu pot fi ingrediente pe care doriți să le aplicați pe piele sau să le absorbiți în corpul dumneavoastră.

Un alt factor important pentru cremele de față constă în cât de grasă este o cremă. În timp ce unele persoane preferă o cremă mai grasă sau care să reziste mai mult timp pe pielea lor, alte persoane au pielea mai delicată și preferă cremele mai lejere. Cu siguranță veți fi surprinși de metoda de formulare a cremelor Retinol Complex Ultra Lift. Gama de creme Retinol Complex este dezvoltată pe mai multe substanțe pe bază de retinol. Pe lângă retinol, aceste creme conțin multe alte ingrediente active, fie cu efect de anti-îmbătrânire, cu efect nutritiv sau hidratant, fie cu acțiune reparatoare sau remineralizantă. Astfel, cremele Retinol Complex previn îmbătrânirea pielii.

Care este beneficiul folosirii uleiurilor în loc de creme?

Folosind un ulei facial, puteți sări peste conservanți și ajungeți direct la hidratare. Un antioxidant sau două este tot ceea ce este necesar pentru ca uleiul facial să se mențină în stare excelentă, și puteți obține toate aceleași beneficii fie din ulei sau ingredientele pe care le adăugați în ulei.

Uleiul hrănește pielea, oferindu-i nutrienți și acizi grași esențiali. Totodată, uleiurile lubrifiază pielea, permițându-i să se curățe. Dacă pielea nu are conținutul adecvat de grăsime, nu poate funcționa corect. Acest lucru ar putea duce la acnee și sensibilitate crescută. Uleiul ajută pielea să atingă conținutul adecvat de grăsimi și îi oferă tot ce are nevoie pentru a rămâne hidratată fără stabilizatori și conservanți suplimentari.

Când utilizați uleiuri, puteți încorpora în continuare apa pe care o conține orice cremă. Pur și simplu puneți câteva picături de ulei în palmă, câteva picături de apă, amestecați și aplicați pe piele.

 

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*