Cum puteți începe un regim natural de îngrijire a pielii?

Cu toții avem tot felul de produse și remedii naturale în bucătărie sau în grădină cu care putem crea o rutină minunată de îngrijire a pielii. Adesea, remediile casnice funcționează la fel de eficient ca produsele pe care le cumpărăm din magazine și pe care dăm sume considerabile de bani, deși conțin foarte multe substanțe chimice nocive. Iată că în rândurile care urmează vom vedea ce anume implică o rutină riguroasă de îngrijire a pielii și ce produse din bucătărie putem aplica cu încredere pe pielea noastră.

Ce probleme de piele prezentați?

În primul rând, trebuie să aflați ce tip de piele aveți, după care veți putea pune la punct o rutină corespunzătoare de îngrijire a pielii. Majoritatea oamenilor fie au o piele normală, echilibrată, fie au tenul gras, uscat sau combinat. Dacă aveți pielea foarte grasă sau foarte uscată, un medic dermatolog vă poate oferi ajutor specializat. Din ce în ce mai multe persoane prezintă ten sensibil, în special la ingredientele dure din produsele cosmetice. Dacă observați că pielea se înroșește, devine iritată sau vă confruntați cu acnee ocazională, sunt șanse mari să aveți ten sensibil, mai ales dacă aceste reacții apar după utilizarea unui parfum sau după utilizarea unor produse noi de îngrijire.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare și preocupările legate de piele pe care doriți să le abordați. Poate fi vorba despre diminuarea ridurilor, prevenirea apariției liniilor fine, despre vindecarea acneei sau despre eliminarea petelor întunecate. 

În cele din urmă, trebuie să ținem cont și de viețile noastre agitate, așa că fiecare dintre noi poate consacra doar câteva minute pentru îngrijirea pielii. În general, o rutină completă de îngrijire a pielii implică curățare, tonifiere, exfoliere, hidratare și tratament local. În funcție de tipul de ten, nu este absolut obligatoriu să urmați toți acești pași, dar măcar ar trebui să bifați curățarea și hidratarea zilnică.

Ingrediente naturale pentru piele

Pentru că tot am discutat în rândurile de mai sus despre ingredientele și remediile pe care deja le avem în bucătărie, iată câteva dintre cele mai potrivite ingrediente naturale pentru fiecare tip de ten:

  • Ten uscat: ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de migdale, smântână, miere de albine, avocado, Aloe Vera
  • Ten gras: suc de lămâie diluat cu apă, albuș de ou, roșii, măr, castravete, oțet de mere
  • Ten combinat: iaurt, lapte, miere, avocado, măr, castravete
  • Ten normal: iaurt, miere, avocado, ulei de migdale, ceai verde.

Exfoliere organică

Prin exfoliere, îndepărtaăm celulele moarte ale pielii, sporind astfel luminozitatea și prospețimea tenului, în timp ce ajutăm apa să rămână în piele și să asigure hidratare. Majoritatea scruburilor din magazine sunt formulate cu o parte lichidă și o parte exfoliantă. Pentru a face un exfoliant organic acasă, puteți utiliza unul dintre lichidele enumerate mai sus, pe care îl veți amesteca fie cu zahăr brun sau alb, făină de ovăz sau căpșuni proaspete.

Tratamente locale

Astfel de tratamente sunt indicate pentru acnee, pentru semnele lăsate de acnee sau pentru tratarea coșurilor ocazionale. Se aplică local, fără a irita restul pielii, folosind o dischetă demachiantă sau un bețișor de ureche. Într-un megastore farmaceutic online găsim foarte multe tipuri de tratamente locale, dar și remedii naturale pe care le putem aplica în deplină siguranță. De exemplu, putem aplica 3 picături de ulei de arbore de ceai pe zona cu probleme, 3 picături de suc de lămâie pe zona cu probleme sau putem folosi 6 picături de ulei de jojoba pentru a ne menține tenul hidratat și pentru a preveni acneea.

O etapă pe care este bine să o respectăm indiferent de cât de agitat este stilul nostru de viață constă în hidratarea zilnică. Putem folosi un ulei, un gel de Aloe Vera sau orice altă loțiune hidratantă care nu irită pielea. Oricât de ciudat ar părea, uleiurile sunt indicate și pentru tenul gras și predispus la acnee, căci anumite tipuri de ulei dizolvă și curăță excesul de sebum care provoacă acnee. Dermatologii recomandă adesea cremele hidratante pe bază de ulei, deoarece dizolvă sebumul și mențin apa în piele, asigurând astfel o hidratare eficientă. 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*