Uleiul de cocos, masajul şi sănătatea pielii

Masajul are scopul de a-ţi îmbunătăţi starea de sănătate, calitatea pielii  şi starea de spirit. Cu atât mai mult, dacă vei alege să aplici aceste tehnici folosind ulei de cocos,  vei acţiona  asupra pielii, conferindu-i fermitate, supleţe şi tonifiere. Încearcă să ai întotdeauna în casă  un recipient din gama cutii pentru torturi, în care să păstrezi ulei de cocos presat la rece. Vei descoperi că proprietăţile acestuia te vor ajuta nu doar să ai o piele hidratată şi hrănită, ci şi să rezolvi multe dintre problemele legate de piele, de la micile suferinţe provocate mâinilor  de gerul iernii, până la tratarea infecţiilor minore sau a arsurilor.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este recunoscut pentru beneficiile pe care le oferă organismului uman. Este extras doar din nuci de cocos mature. Atunci când alegi să foloseşti ulei de cocos pentru masaj, trebuie să procuri uleiul presat la rece, pentru a te bucura de toate beneficiile acestuia. Uleiul de cocos are proprietăţi antimicrobiene, datorită acidului lauric şi acidului capric pe care îi are în compoziţie. Astfel, aplicat pe piele va ajuta la tratarea diverselor tipuri de infecţii la nivelul dermei. Concentraţia mare de vitamina E va asigura pielii  hidratare, în urma căreia  va căpăta aspectul catifelat şi sănătos. Uleiul de cocos are un efect antioxidant şi încetineşte procesul de îmbătrânire al pielii, astfel că masarea constantă a  tenului cu ulei ce cococ, te va ajuta să-ţi atenuezi ridurile.

Dacă alegi uleiul de cocos pentru aplicarea tehnicilor de masaj complet, te vei bucura de un răsfăţ pentru piele, dar  şi de relaxarea musculară, fiind recomandat după antrenamentele sportive.

Masajul cu ulei de cocos

Atunci când vrei să te bucuri din plin de beneficiile oferite de uleiul de cocos, este indicat să îl combini cu un masaj de relaxare. Îţi vei  induce o  stăre bună  atât fizică, cât şi psihică, iar pielea ta se va hidrata şi regenera.

Masajul de relaxare este indicat în aplicarea tratamentelor care vizează îngrijirea şi întreţinerea pielii. Este foarte important faptul  că se poate aplica  pe tot corpul, astfel că de beneficiile uleiului de cocos se vor bucura chiar şi scalpul şi părul tău. În cazul în care părul tău este tern şi cade, prin masarea scalpului cu ulei de cocos, vei atenua problemele, circulaţia sangvină de la nivelul scalpului se va accelera, iar firul de păr se va regenera.

Şedinţele de masaj de relaxare  au ca scop eliminarea stresului din organism şi relaxarea totală. Astfel, îţi vei îmbunătăţi circulaţia sanguină pe toată suprafaţa corpului, fapt ce va conduce la o mai bună oxigenare. Este indicat să apelezi la priceperea unui  maseour profesionist, astfel încât efectele masajului să fie cele scontate.

Însă chiar şi tu îţi poţi aplica tehnici de masaj facial folosind uleiul de cocos, tenul tău bucurându-se de efectul relaxant şi de o hidratare plăcută.

Pregăteşte pentru tine o cutie încăpătoare din gama cutii pentru torturi, în care să-ţi păstrezi uleiurile  şi cremele de îngrijire corporală, printre care şi uleiul de cocos, care te va ajuta să ai o piele mereu hidratată şi hrănită, şi care, aplicat corect, îţi va încetini procesul de îmbătrânire al pielii.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*