Unghiile false reprezintă vreun pericol pentru sănătatea feminină?

Doamnele și domnișoarele din întreaga lume se bucură de noile posibilități de a-și păstra unghiile îngrijite și după bunul plac, o perioadă mai îndelungată de timp, datorită dezvoltării progresive a industriei unghiilor, din ultimii ani. Este firesc odată cu creșterea acestei industrii să apară și întrebări referitor la repercusiunile, pe care le au aceste servicii asupra sănătății feminine. Nu vom nega, riscuri mereu sunt, indiferent de domeniu, însă dacă selectăm cu grijă specialiștii la care mergem, ne putem bucura de cele mai bune rezultate. Așadar, vom trece în agendă principalele riscuri din acest domeniu și cum le putem evita apelând la specialiști calificați.

 Unghiile false reprezintă vreun pericol pentru sănătatea femininăCare sunt dezavantajele unghiilor false?

Fie că vorbim despre unghii fragile sau pur și simplu despre dorința de a avea manichiura perfectă, desigur multe femei apelează la un tehnician de unghii. Oja aplicată pe unghiile false rezistă o perioadă îndelungată, până la patru săptămâni, cu ședințe de întreținere care se fac odată la două săptămâni. Comoditatea este beneficiul evident al acestui serviciu, însă specialiștii atrag atenția și asupra lucrurilor mai puțin pozitive. Printre acestea se enumeră afectarea rezistenței unghiilor naturale, prezentat drept cel mai mare dezavantaj al aplicării unghiilor false.

Adevărul este că structura unghiilor naturale, nu va fi afectată de unghiile false în niciun fel dacă clienții ar respecta câteva reguli clare. După cum am menționat și anterior, pentru o manichiură perfectă clienta trebuie să meargă la două săptămâni la ședințe de întreținere. Adesea, structura naturală a unghiilor este afectată de unghiile false pentru că clientele încearcă să îndepărteze singure unghiile false, fără să mai apeleze la ajutorul unui tehnician calificat. Orice schimbare pe care vreți ulterior să o efectuați, trebuie făcută cu ajutorul unui specialist. Acest aspect nu se referă doar la unghiile false, ci și atunci când unghia naturală a fost îngroșată sau prelungită. Desigur, pe lângă aceste fapte, medicii menționează și alte riscuri, la care se supun femeile alegând să meargă la un tehnician de unghii, cu siguranță și pentru acestea vom avea o explicație.

Cât de reale sunt riscurile?

Medicii dermatologi mai menționează printre riscurile pe care le implică unghiile false, infecțiile și reacțiile alergice. Este adevărat, în spațiul dintre unghii și gelul folosit pentru aplicarea unghiilor false se pot dezvolta ciuperci sau bacterii. Însă, acest lucru se întâmplă doar dacă apelați la tehnicieni de unghii, care nu au o calificare corespunzătoare și nu respectă toate măsurile necesare de igienă. Referitor la declanșarea reacțiilor alergice, răspunsul este simplu, dacă substanțele din compoziția produselor folosite la aplicarea unghiilor au fost testate dermatologic și dețin certificate de calitate, nu aveți motive reale să vă îngrijorați.

Drept exemplu, vă oferim brandul Lilly Nails, produsele de pe https://www.lillynails.ro/ dețin certificat de calitate, fiind înregistrate la Agenția pentru Produse Medicale din Suedia. Așadar, dacă tehnicianul tău utilizează produse din gama variată de pe https://www.lillynails.ro/ poți fi sigur că substanțele chimice nu îți vor provoca reacții alergice, căci acest producător are grijă de sănătatea clientelor sale. În concluzie, am putea spune că nu unghiile false reprezintă un pericol pentru sănătatea feminină, ci produsele neconforme și tehnicienii care nu dețin certificate de calificare în domeniul industriei unghiilor.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*