Cât costă uleiul de cocos

Uleiul exra virgin de nucă de cocos este unul dintre uleiurile de cea mai bună calitate pentru gătit, prăjire, coacere și hidratare. Pe lângă beneficiile nutriționale pentru corpul uman pe care le are acest ulei, acesta funcționează excelent și ca produs cosmetic care se aplică pe piele și pe păr.

ulei de cocos pret

Oamenii și animalele au nevoie de grăsimi pentru a supraviețui. Consumul de grăsime potrivită poate fi dificil. Ceea ce face uleiul extra virgin de nucă de cocos să fie special este un acid gras numit acid lauric. Datorită conținutului ridicat de acid lauric regăsit în uleiul de cocos, acesta oferă o mulțime de proprietăți de combatere a bolilor, precum și vitamine și minerale care vă ajută organismul să rămână sănătos. De asemenea, uleiul de cocos are în mare parte grăsimi saturate. Spre deosebire de grăsimea saturată găsită în produsele lactate cum ar fi iaurtul și brânza, uleiul de cocos conține trigliceride. Organismul nostru metabolizează uleiul de cocos diferit față de toate uleiurile, ceea ce determină corpul să ardă grăsime atunci când consumă uleiul de cocos. Beneficiile pentru sănătate continuă, uleiul de cocos fiind identificat ca având efecte terapeutice într-o serie de condiții cum ar fi boli de sănătate, colesterolul ridicat și obezitatea. Gustul uleiului extra virgin de nucă de cocos este un gust minunat, având numeroase beneficii asupra organismului.

Înainte de afla cât costă uleiul de cocos, este important să știm care sunt beneficiile acestui ulei.

Te întrebi la ce este bun  uleiul de nucă de cocos? Ei bine, acest ulei are numeroase beneficii pentru îngrijirea pielii, îngrijirea părului, scăderea în greutate, tratarea infecțiilor, îmbunătățirea digestiei și stimularea imunității împotriva unei serii de infecții și boli. Uleiul este utilizat nu numai în țările tropicale, unde plantațiile de nucă de cocos sunt abundente, dar și în S.U.A., Canada, Europa și Australia. Oamenii descoperă minunile pe care acest ulei le poate crea și câștigă din nou popularitate în întreaga lume.

Să ne uităm la unele dintre beneficiile cunoscute ale acestui ulei.

Beneficiile uleiului de nucă de cocos pentru sănătate

Uleiul de cocos are mai multe beneficii pentru sănătate, cele mai importante fiind utilitatea în îngrijirea părului și îngrijirea pielii.

Îngrijirea părului - Știți motivul părului lung și strălucitor al femeilor din regiunile de coastă tropicală? Da, este un ulei de nucă de cocos. Femeile din regiunile tropicale de coastă ale lumii folosesc acest ulei pentru părul lor aproape zilnic. Acest ulei gros, asemănător cu untul, ajută la o creștere sănătoasă a părului și oferă strălucirea mult dorită. De asemenea, este foarte eficient în reducerea pierderii de proteine, care, dacă nu este controlată, poate duce la diferite calități nesănătoase în părul dumneavoastră. Acesta este motivul pentru care este folosit ca ulei de îngrijire a părului și în fabricarea de diverse produse de conditionare și creme de mătreață. Acum trebuie sa te gandești cum să folosești ulei de nucă de cocos pentru părul tău. Pur și simplu aplicați-l  pe părul vostru sau utilizați o mască de păr cu ulei de nucă de cocos. Îngrijorată de părul deteriorat? Din nou, uleiul de nucă de cocos este soluția. Este un balsam excelent și ajută în procesul de creștere al părului deteriorat. Oferă, de asemenea, proteinele esențiale necesare pentru hrănirea și tratarea părului deteriorat..Prin masarea regulată a capului cu ulei de nucă de cocos, vă puteți asigura că scalpul vostru este lipsit de matreață.

 Ingrijirea pielii -Știați că uleiul de cocos funcționează excelent pentru piele? Uleiul de cocos este un ulei de masaj excelent care acționează ca un hidratant eficient pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscată. Spre deosebire de uleiul mineral, nu există nici o șansă de a avea efecte adverse asupra pielii de la aplicarea acestui ulei. Prin urmare, a fost folosit în siguranță de mii de ani pentru prevenirea uscăciunii și degresării pielii. De asemenea, ajută la tratarea diferitelor probleme ale pielii, inclusiv psoriazis, dermatită, eczemă și alte infecții ale pielii. Din acest motiv, uleiul de nucă de cocos formează ingredientul de bază al diferitelor produse de îngrijire ale corpului, cum ar fi săpunuri, loțiuni și creme care sunt folosite pentru îngrijirea pielii. Totodată, întârzie apariția ridurilor, acest beneficiu datorându-se proprietăților sale antioxidante bine cunoscute.

Pierdere în greutate - Uleiul de cocos este util și pentru pierderea în greutate. Conține acizi grași care ajută la scăderea greutății excesive. Cercetările sugerează că ajută la reducerea obezității abdominale la femei. Este, de asemenea, ușor de digerat în comparație cu alte uleiuri comestibile și ajută la funcționarea sănătoasă a sistemului tiroidian și a sistemului endocrin. În plus, crește rata metabolică a organismului prin eliminarea stresului pe pancreas, arzând astfel mai multă energie și ajutând persoanele obeze și supraponderale să piardă în greutate. Prin urmare, oamenii care trăiesc în zonele de coastă tropicale, care utilizează ulei de nucă de cocos în fiecare zi ca ulei de gătit primar, nu sunt în mod normal grași, obezi sau supraponderali.

Îmbunătățește imunitatea - Uleiul de cocos este, de asemenea, bun pentru imbunatatirea imunității. Îmbunătățește sistemul imunitar deoarece conține lipide antimicrobiene, acid lauric, acid capric și acid caprilic, care au proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale.

Îmbunătățește digestia - Uleiul de cocos contribuie la îmbunătățirea sistemului digestiv și, prin urmare, previne diverse probleme legate de stomac și digestie, inclusiv sindromul intestinului iritabil (IBS). Grăsimile saturate prezente în el au proprietăți antimicrobiene și ajută la tratarea diferitelor bacterii, ciuperci și paraziți care pot provoca indigestie. De asemenea, ajută la absorbția altor substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele, mineralele și aminoacizii.

Ingrijire dentară - Calciul este o componentă importantă a dinților noștri. Deoarece uleiul de nucă de cocos facilitează absorbția calciului de către organism, acesta ajută la dezvoltarea dinților puternici. De asemenea, opreste carierea dinților. Studiile recente sugerează că este, de asemenea, benefic în reducerea formării plăcilor și a gingivitei induse de placă.

Previne Candida - Candida, cunoscută și sub numele de candidoză sistemică, este o boală cauzată de o creștere excesivă și necontrolată a drojdiei numită Candida albicans în stomac. Nuca de cocos ajută la tratarea inflamației cauzată de candida, atât pe plan extern, cât și pe plan intern. Acidul capric, acidul caprilic, acidul caproic, acidul myristic și acidul lauric găsite în uleiul de cocos contribuie la eliminarea Candida albicans.

Accelerează vindecarea - Când este aplicat în zonele infectate, uleiul de cocos formează un strat chimic care protejează partea infectată a corpului de praf, aer, ciuperci, bacterii și viruși externi. Este foarte eficient pentru vânătăi, deoarece accelerează procesul de vindecare al țesuturilor deteriorate.

Ajută la păstrarea organelor sănătoase - Prezența trigliceridelor și a acizilor grași în uleiul de cocos contribuie la prevenirea bolilor hepatice. Acest lucru se datorează faptului că aceste substanțe sunt ușor de convertit în energie atunci când ajung la ficat, reducând astfel volumul de muncă și, de asemenea, prevenind acumularea de grăsimi. De asemenea, ajută la prevenirea bolilor de rinichi și vezică biliară și ajută la dizolvarea pietrelor de rinichi. Uleiul de cocos se consideră, de asemenea, util în menținerea sănătății pancreasului prin tratarea pancreatitei.

Îmbunătățește sănătatea inimii - Acesta este un subiect controversat. Există suficiente cercetări pentru a dovedi că uleiul de cocos nu este bun pentru inimă din cauza prezenței grăsimilor saturate. Deși există și cercetări care arată că uleiul de cocos este bun pentru inimă. Acidul lauric prezent în uleiui de nucă de cocos ajută la prevenirea activă a diferitelor probleme cardiace cum ar fi nivelurile ridicate ale colesterolului și tensiunea arterială ridicată. Uleiul de cocos nu duce la creșterea nivelului de colesterol LDL și reduce incidența leziunilor arterelor și, prin urmare, ajută la prevenirea aterosclerozei. Deci, în cele din urmă, uleiul de nucă de cocos este bun sau rău pentru inimă? Dacă îl utilizați în scopuri comestibile, verificați în mod regulat nivelul de colesterol. Dacă îl descoperiți în creștere, este mai bine să opriți aportul. În orice caz, consultați un medic specialist înainte de a începe să consumați ulei de nucă de cocos. Nu te juca niciodată cu inima ta și nici cu a altcuiva!

Și pentru că am aflat beneficiile uleiului de cocos, este bine să știm și unde îl găsim și cât costă uleiul de cocos.

În căutarea unui ulei de cocos, puteți merge la orice Plafar – aici sigur veți găsi uleiul de cocos mult dorit. Și în farmaciile naturiste veți găsi variante de ulei de cocos.  Există și magazine on-line de unde puteți procura uleiul de cocos.

Uleiul de cocos este considerat a fi u supralaiment, ținând cont de beneficiile pe care le are asupra organismului, fiind folosit nu doar în tratarea unor anumite afecțiuni, ci și în cosmetică uleiul de cocos joacă un rol foarte important. Uleiul de cocos poate fi achiziționat la un preț foarte bun atât din magazinele on-line, cât și din farmaciile naturiste. Cât costă uleiul de cocos variază în funcție de cantitatea dorită. Astfel că, veți găsi ulei de cocos de la prețul de 20 de lei, acesta crescând în funcție de producător și cantitatea solicitată.

Atunci când cumpărați ulei de cocos , trebuie să fiți atenți la anumite aspecte pentru a vă asigura că nu cumpărați un produs contra făcut. Așadar, trebuie să fie ulei de cocos virgin sau extravirgin, trebuie să fie ulei de cocos extras sau presat la rece, trebuie să aibă aromă și gust de cocos, trebuie să fie ambalat într-un recipient de sticlă și nu unul de plastic, trebuie să fie ulei de cocos organic, ecologic sau bio și nu trebuie să prezinte reziduuri de pulpă sau alte impurități.

 

 

Sorry, no posts matched your criteria.