Proprietățile uleiului de cocos

Deși uleiul de nucă de cocos are un conținut ridicat de grăsimi saturate, se spune că este bun pentru scăderea în greutate. Care sunt proprietățile uleiului de cocos care îl fac atât de special?

Pentru utilizarea corectă a oricărui lucru, este esențial să aveți cunoștințe complete cu privire la această substanță. Înainte de a utiliza acest ulei, va fi foarte benefic dacă vă familiarizați mai întâi cu proprietățile uleiului de cocos.

Proprietățile uleiului de cocos

În general, proprietățile uleiului de cocos pot fi clasificate în următoarele moduri

Proprietățile uleiului de cocos - fizice

Aceste proprietăți ale uleiului de nucă de cocos sunt cunoscute aproape tuturor.

Culoare: Uleiul de nucă de cocos este incolor la peste 30℃. Este alb când este în formă solidă.

Miros: Mirosul tipic al uleiului de nucă de cocos este acela de nucă de cocos.

Punctul de topire: Uleiul de nucă de cocos se topește la 25°C (76 ° Fahrenheit). Este solid sub această temperatură.

Solubilitatea în apă: Uleiul de cocos formează un amestec omogen alb când este bătut bine cu puțină apă. În caz contrar, este insolubil în apă la temperatura camerei.

Proprietățile uleiului de cocos - chimice

Uleiul de cocos este compus, în principal, din acizi grași saturați (aproximativ 94%), cu un procent bun (peste 62%) dintre acizii grași cu lanț mediu.

Compoziția chimică: printre constituenții principali, de asemenea, are și ulei de nucă de cocos.

1. Vitamina-E: Lucrul pe care l-ați dorit dintotdeauna pentru părul mătăsos și pentru pielea netedă.

2. Umiditate: Cantitatea de umezeală prezentă în uleiul de cocos variază în mare măsură în funcție de conținutul de umiditate al sursei, cum ar fi Copra sau Cocosul proaspăt; inclusiv metoda de extracție.. Dar, evident, nuca de cocos derivată din copra bine uscată va avea mai puțină umezeală decât cea de copra mai puțin uscată sau din nuca de nuca de cocos proaspată (uleiul de nuca de cocos proaspat). În mod similar, uleiul supus la căldură va avea o umiditate mai mică decât cel care nu a fost expus la căldură.

3. Acizi grași:

Acid lauric - Această grăsime benefică reprezintă 40% din compoziția totală a grăsimilor, făcându uleiul de cocos unul dintre cele mai înalte surse naturale. Organismul transformă acidul lauric în monolaurină, care este benefică pentru funcția imună.
Acid caprilic - O altă grăsime sănătoasă cu proprietăți antibacteriene și antimicrobiene.
Acid capric - Aceasta se transformă în monocaprin în organism și are proprietăți de stimulare imună și proprietăți antimicrobiene.

Proporția diferiților acizi grași, a diferitelor vitamini, a umidității și a altor substanțe nutritive poate varia în funcție de calitatea nucilor de cocos, de metoda de extracție, de prezența căldurii, de pre-procesare și post-procesare

Proprietățile uleiului de cocos - nutriționale

Printre proprietățile uleiului de nucă de cocos, cele care ne preocupă cel mai mult sunt proprietățile nutriționale.

Acizi grași cu catena medie: Aceste grasimi saturate sunt cele mai bune lucruri pe care le ofera uleiul de nucă de cocos. Știu, mulți dintre voi vor ridica sprâncenele chiar la noțiunea de grăsimi saturate, dar credeți-mă, nu toate grăsimile saturate sunt rele. Aceste grăsimi saturate sunt de fapt acizi grași cu lanț mediu cum ar fi acidul capric, acidul caprilic, acidul caproic și acidul lauric, care pot face minuni pentru voi. Acestea cresc rata metabolismului din organism, ajutând astfel la scăderea în greutate, la creșterea nivelului de colesterol bun (lipoproteine cu densitate ridicată) și la scăderea nivelului de colesterol rău (lipoproteine cu densitate scăzută). Ele sunt, de asemenea, mari surse de energie.
Vitamina E: Acest lucru vă păstrează părul și pielea sănătoase.
Sprijină funcționarea corectă a tiroidei - Spre deosebire de uleiul de soia și alte uleiuri vegetale, uleiul de cocos nu interferează cu funcția tiroidiană. Are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației care poate duce la hipotiroidism.
Promovează funcția sănătoasă a creierului - Cercetătorii au descoperit că cetonele pot funcționa ca o sursă alternativă de energie pentru celulele creierului care funcționează defectuos, ceea ce s-a dovedit a reduce simptomele la pacienții cu boala Alzheimer.
Oferă un stimulent sistemului imunitar - acidul lauric, lipidele antimicrobiene, acidul capric și acidul caprilic conținute de uleiul de nucă de cocos sunt cunoscute pentru proprietățile lor antifungice, antibacteriene și antivirale. Folosirea regulată a uleiului de cocos poate ajuta la prevenirea răcelii și la ameliorarea anumitor boli.

Proprietățile uleiului de cocos - medicamentoase

Uleiul de cocos este util în tratamentul unui număr de afecțiuni medicale, dintre care unele sunt explicate mai detaliat mai jos.

Vindecarea oboselii: grăsimile saturate prezente în uleiul de nucă de cocos, fiind o sursă importantă de energie, vindecă în mod eficient oboseala și malnutriția energetică.
Antioxidant și proprietăți anti-îmbătrânire: Proprietățile antioxidante ale uleiului de nucă de cocos provin din grăsimile sale saturate cum ar fi acidul capric, acidul caprilic, acidul capric. Acestea contracarează efectele adverse ale îmbătrânirii și albirii părului.
Proprietăți antimicrobiene: Acizii menționați mai sus se transformă în agenți antimicrobieni și antifungici, cum ar fi monocaprinul și monolaurina, atunci când acționează asupra anumitor enzime. Acești derivați protejează corpul nostru, atât pe plan intern, cât și pe plan extern, de probleme cum ar fi : erupțiile cutanate, chisturile, cicatrizarea și dermatita.
Reduce pierderea parului: Această proprietate a uleiului de nucă de cocos este cea mai faimoasă, cel puțin în India și pe subcontinentul indian. Menține părul negru, împiedică albirea și pierderea părului.
Candida: Proprietățile antimicrobiene ale uleiului de cocos, discutate mai sus, s-au dovedit a fi eficiente împotriva Candidei.
Mătreață: Împiedică îndepărtarea de piele a scalpului și a condițiilor de mătreață, menținând pielea umedă și netedă.
Tulburări digestive: Acest ulei, luat regulat în cantitate adecvată, poate ajuta la vindecarea problemelor cronice digestive.
Cancer: Acizii grași saturați, discutate mai sus, ajută la protejarea împotriva multor tipuri de cancer. Aceștia sunt aceiași acizi grași care se găsesc în laptele matern.
Rac: Acizii grași saturați, discutate mai sus, ajută la protejarea împotriva multor tipuri de cancer. Aceștia sunt aceiași acizi grași care se găsesc în laptele matern.
HIV: Destul de recent, unele raze de speranță au fost observate în timp ce se utilizează ulei de nucă de cocos împotriva infecției cu HIV, din nou datorită prezenței acelor acizi grași.
Blocarea în artere: Trigliceridele cu lanțuri medii prezente în uleiul de nucă de cocos scad nivelul colesterolului rău și ajută la curățarea blocajelor, reducând astfel riscul atacurilor de inimă. Astfel, în ciuda tuturor comentariilor negative împotriva uleiului de nucă de cocos din cauza grăsimilor sale saturate, este de fapt un prieten de-al cardiacilor.
Uscarea pielii: Uleiul de nucă de cocos este, fără îndoială, cel mai bun agent de îngrijire a pielii pe care îl puteți folosi. Stabilitatea, proprietățile antimicrobiene, capacitatea de menținere a umidității și capacitatea de a se solidifica sub 240 ° C îl fac un agent de protecție ideal împotriva uscării pielii, dar și a arsurilor solare.
Obezitatea: Uleiul de cocos accelerează activitățile metabolice și, prin urmare, arderea grăsimilor în organism, ducând la scăderea în greutate.

Uleiul de cocos ajută la absorbtia vitaminelor și a glucozei solubile în organism, ajută la secreția bună a insulinei, îmbunătățeste circulația și lupta împotriva unor probleme de sănătate cu care se confruntă organimul, ajută în cazul erupțiilor cutanate sau la contactul cu substanțe străine. De asemenea, este foarte eficient în vindecarea și înlăturarea vânătăilor și tăieturilor mici.

Toate uleiurile de nucă de cocos provin în esență din copra cocosului. Copra este carnea uscată de nucă de cocos. De aceea, ulei de copra este un alt nume pentru uleiul de nucă de cocos. Cu toate acestea, este important de reținut că felul în care copra este procesat diferă. De aceea există multe soiuri de ulei de nucă de cocos. Înainte de a cumpăra ulei de nucă de cocos, trebuie să fii sigur ce înseamnă acest produs. Uleiul de nucă de cocos este obținut fără utilizarea oricăror substanțe sau metode care modifică compoziția uleiului natural de nucă de cocos. Aceasta înseamnă că uleiul de nucă de cocos este extras prin metode mecanice. Uleiul de nucă de cocos extra virgin ar fi de fapt un nume greșit, deoarece este același ca uleiul de nucă de cocos virgin.

Cel mai utilizat ulei de nucă de cocos este rafinat. Nu este la fel de bun ca uleiul de nucă de cocos virgin, dar este ideal pentru gătit și pentru scopuri cosmetice. Acest ulei are foarte puțin din aroma caracteristică de nucă de cocos.

Nuca de cocos oferă un tip unic de ulei, compus din mai multe ingrediente, inclusiv acizi grași cu lanț mediu, acid lauric și grăsimi saturate. Este semi-solid la temperatura camerei sub forma unei substanțe moi, aproape ceroase. Uleiul de nucă de cocos este apreciat pentru proprietățile sale asupra sănătății, considerat a fi și unul dintre uleiurile benefice care trebuie utilizate la gătit. Uleiul de cocos este stabil în căldură mare, în timp ce multe alte uleiuri sunt deteriorate la încălzire, făcându-le foarte nesănătoase pentru gătit.

Pentru proprietățile uleiului de cocos antioxidante și a beneficiilor pentru sănătate, nuca de cocos poate fi folosită pentru:

Scăderea colesterolului
Îmbunătățirea digestiei
Îndepărtarea ridurilor
Stabilizarea nivelului de glucoză
Combaterea virușilor
Creșterea producției tiroidiene
Slăbirearea pierderii memoriei
Creșterea metabolismului
Combaterea infecțiilor
Înlătur

Nuca de cocos este unul dintre ingredientele minune de pe pământ, care asigură în mod amplu multe dintre nevoile umane și oferă beneficii pentru sănătate.

Puțini oameni înțeleg cât de importantă este nuca de cocos pentru stabilizarea zahărului din sânge; scăderea colesterolului; vindecare; hidratare, etc.