Ce uleiuri naturale poți folosi pentru un păr sănătos și strălucitor?

Uleiurile naturale sunt foarte hrănitoare pentru toate tipurile de păr, iar un tratament regulat cu ulei poate oferi substanțe nutritive de care au mare nevoie foliculii de păr. Mai mult decât atât, uleiurile întăresc firul de păr, diminuează daunele cauzate de diverși factori, oferă strălucire părului, încurajează creșterea sănătoasă și oferă scalpului o stare optima de sănătate.

În special pe timp de iarnă, atunci când aerul din interior este uscat din cauza caloriferelor, este indicat să folosiți ulei în fiecare zi pentru a combate uscarea părului și pentru a vă bucura de volum și strălucire. Cea mai bună modalitate de a utiliza uleiuri naturale este prin masarea scalpului cu câteva picături de ulei și apoi pieptănarea blândă a părului cu o perie din lemn care distribuie uniform uleiul pe toată lungimea firului de păr. Permiteți uleiului să acționeze timp de celu puțin 20-30 de minute, apoi puteți să vă șamponați.

La fel de bine, puteți folosi șampoane, balsamuri și măști de păr îmbogățite cu uleiuri naturale. Gama de cosmetice Retinol Complex cuprinde șampon și mască nutritivă pentru păr uscat și casant cu ulei de cocos, ulei de argan și ulei de migdale dulci care hrănesc părul, îl disciplinează și îi oferă o strălucire naturală, fără efect de îngreunare. Atunci când doriți un tratament complet pentru păr, înainte de șamponare și aplicarea măștii de la Retinol Complex, puteți masa scalpul cu unele dintre cele mai hrănitoare uleiuri naturale.

Iată mai jos care sunt cele mai potrivite uleiuri pentru păr și pentru scalp:

Uleiul de argan provine de la copacul argan – Argania spinosa – și este originar din Maroc. Este unul dintre cele mai eficiente uleiuri, fiind bogat în acizi grași esențiali, vitamina E și antioxidanți. Uleiul de argan este destinat în special persoanelor cu păr uscat, rebel sau deteriorat.

Uleiul de avocado este un ulei cu o textură grea, este foarte nutritiv, fiind astfel grozav pentru părul uscat și pentru părul gros. La rândul său, uleiul de avocado conține acizi grași, proteine ​​și vitaminele A, D și E, așa că este un tratament miraculos pentru părul deteriorat și pentru părul cu tendință de rupere.  

Uleiul de ricin a fost utilizat în mod tradițional pentru stimularea creșterii părului și pentru reducerea mătreții. Este un ulei foarte gros și lipicios pe care majoritatea oamenilor preferă să îl dilueze înainte de a-l folosi pe scalp. Uleiul de ricin se poate dilua într-un ulei cu textură mai lejeră, cum ar ulei de jojoba, ulei de cocos sau ulei de măsline.

Uleiul de nucă de cocos este, de asemenea, excelent pentru părul gros, uscat, deteriorat sau rebel. Atunci când este utilizat înainte și după spălare, uleiul de cocos reduce pierderea de proteine din păr. Pentru cele mai bune rezultate, cumpărați întotdeauna ulei de nucă de cocos nerafinat.

Uleiul de jojoba este un ulei cu textură mai lejeră și poate fi utilizat individual de către persoanele cu păr subțire sau poate fi amestecat cu uleiuri cu textură mai grea. De fapt, uleiul de jojoba nu este tocmai un ulei, ci mai degrabă o ceară, așa că este minunat pentru a-i oferi părului puțină strălucire, fără să îl îngreuneze.

Uleiul de măsline poate fi utilizat de către persoanele cu păr subțire, gros sau cu păr rebel. Uleiul de măsline este cunoscut pentru faptul că este bogat în acizi grași și substanțe nutritive, ceea ce îl face minunat pentru îngrijirea scalpului. Optați întotdeauna pentru un ulei de măsline extra virgin pentru cele mai bune beneficii.

În cele din urmă, untul de shea este solid la temperatura camerei, așa că are o textură destul de groasă. Este foarte hidratant și plin de nutrienți, cum ar fi vitamina E și acizi grași. Untul de shea provine de la nucile karite din Africa de Vest și Centrală, unde este folosit în mod tradițional pentru părul uscat și pielea afectată de razele soarelui. Prin urmare, hidratează părul uscat, deteriorat și dezordonat. Se poate folosi ca atare sau se poate amesteca cu uleiuri mai ușoare, așa cum sunt uleiul din sâmburi de caise și uleiul de jojoba.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*