Cum poți folosi uleiul de cocos în bucătărie

Superalimentul descoperit și introdus în mai toate rețetele la modă din ultimii ani este, așa cum probabil știi, uleiul de cocos. Acest produs a revoluționat industria cosmeticii și a făcut ca mai toate femeile să se îndrăgostească de el. Poate avea o mulțime de întrebuințări, de la un demachiant natural, care nu atacă în niciun fel tenul, până la hidratant pentru pielea uscată, mască de păr sau chiar tratament împotriva mătreții, a vergeturilor sau chiar a infecțiilor cu ciuperci locale, cum ar fi candida. Te poate scăpa și de cearcăne, dar îl poți folosi și dacă vrei să îți recapeți buzele catifelate, afectate de soare sau de vânt.

Ce nu știe multă lume este că acest produs-panaceu poate fi folosit și în bucătărie, mai ales dacă ești adeptul unei alimentații sănătoase și fugi de colesterol sau produse care nu te hrănesc, ci doar îți oferă senzația de sațietate. Află mai jos cum poți beneficia de uleiul de cocos și în câte moduri te poți bucura de existența lui.

Înlocuiește uleiul clasic

În România, uleiul de floarea-soarelui este foarte des utilizat în rețetele care presupun mai ales prăjirea alimentelor. În ultimii ani, cei pasionați de bucătărie au preluat obiceiuri mediteraneene și din ce în ce mai mulți au înlocuit uleiul clasic, care nu e deloc sănătos pentru organism, cu cel de măsline. Alegerea este una perfectă, dar asta în cazul în care folosești uleiul în salate sau în mâncăruri care nu presupun gătirea la temperaturi ridicate, pentru că, în acest caz, dacă alegi uleiul de măsline în defavoarea celui de floarea-soarelui, faci mai mult rău decât bine. Dacă nu știai, la temperaturi mari, uleiul de măsline își schimbă proprietățile și poate deveni chiar dăunător pentru organismul tău.

Dacă vrei să mergi la sigur, și în cazul în care consumi mâncare pregătită la foc, și în situația în care preferi mai mult alimentele raw, alege uleiul de cocos. Acesta este rezistent la temperaturi foarte mari și nu se va oxida. Punctul de ardere al acestui tip de ulei este la 180 de grade, deci poți sta fără grijă, pentru că este ideal pentru rețetele tale. Îl poți folosi la salate, în ceai, prăjituri și chiar dizolvat într-un pahar cu lapte, pentru că va crește absorbția fitonutrienților și a antioxidanților.

Îți poți lua doza de sănătate într-o linguriță

Nu trebuie neapărat să îl adaugi în mâncăruri, ci te poți bucura de el în cel mai simplu mod posibil, întinzând o linguriță de ulei de cocos pe o felie de pâine sau luând una sau două lingurițe pe zi ca atare. Vei simți imediat cum nivelul energiei din organism crește și cum poți face totul cu zâmbetu pe buze. Este foarte des folosit ca înlocuitor al energizantelor sintetice pentru sportivi, deci poți avea toată încrederea că te va ajuta și pe tine.

Adaugă-l în shake-uri

Dacă îți place să îți începi diminețile într-un mod sănătos, cu un shake din fructele sau legumele tale preferate, adaugă în blender și o linguriță de ulei de cocos. Acesta va crește absorbția proteinelor, a vitaminelor și a nutrienților din alimente. Vei vedea rezultatele în câteva zile și te vei putea bucura de organe sănătoase, ochi luminoși și o piele catifelată.

Sănătatea începe din interior, așa că data viitoare când te gândești să îți îmbunătățești stilul de viață, adaugă în coșul tău de cumpărături și uleiul de cocos.

sursa foto: pixabay.com

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*